Diervriendelijk leven

Logo

De beste manier om bij te dragen aan het welzijn van dieren is om te stoppen met het eten van dierlijke producten. Naast vlees en vis zorgt ook de productie van zuivel en eieren voor veel dierenleed. Je kunt deze producten beter laten staan. 

Je kunt ervoor kiezen om alle dierlijke producten uit je dieet te schrappen of enkele keren per week plantaardig te eten. Minder vlees, vis, zuivel en eieren eten maakt al een groot verschil.

Op de dagen dat je wel vlees eet of melk drinkt, kun je er in ieder geval voor zorgen dat dit komt van dieren die een fatsoenlijk leven hebben gehad. Helemaal diervriendelijk vlees bestaat niet, maar vlees dat komt van dieren met een goed leven wél. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen vlees en zuivel uit de vee-industrie en dat van biologische, of kleinere veehouders. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor varkensvlees van een van onze vijfsterren-varkensboeren.

Met de DierenwelzijnsCheck helpen we je ook dit verschil duidelijk te maken. Je vindt er dierenwelzijnsscores voor meer dan tweehonderd producten. Zo kun je makkelijk zien welke dieren een zo goed mogelijk leven hebben gehad en welke producten je absoluut niet moet kopen. Ook vind je er de horecawijzer, met scores voor menukaarten van restaurants.

Deel deze pagina