Onze aanpak

Varkens zijn sociaal, vriendelijk en bijzonder slim. Ze verdienen beter dan een leven in kale, donkere en stinkende hokken. Met een klein, maar slagvaardig team van campagnevoerders, inhoudelijk medewerkers en juristen, zetten wij alles op alles om de varkens een beter leven te geven.

Campagnes

Varkens in Nood brengt misstanden op spraakmakende manier in de media, organiseert hoorzittingen en voert druk uit op supermarkten en de politiek. Zo zorgden we ervoor dat er een einde kwam aan het castreren van biggen, er jaarlijks minder biggen sterven en er verbeteringen waren bij veetransporten.

Voorlichting

Met voorlichting en spraakmakende campagnes probeert Varkens in Nood het denken over varkens te veranderen. We reisden rond met manshoge fotoborden waarop de miljoenen vergeten voedseldieren een gezicht kregen. Ook plaatsten we Green Graffiti rondom varkensstallen, om aandacht te vragen voor de duizenden opgesloten varkens. Verder ontwikkelden we SuperWijzer, een supermarkt-app waarmee de consument kan zien hoe diervriendelijk producten zijn. 

Rechtszaken

Door middel van rechtszaken willen wij een betere behandeling van varkens afdwingen. We daagden verschillende supermarkten voor de rechter en zorgden ervoor dat jaarlijks 18 miljoen biggetjes niet meer gecastreerd worden. Ook spanden we rechtszaken aan tegen vee-transporteurs en snackleveranciers.

Deel deze pagina