Winaar GaultMillau awards: Herberg de Kop van 't Land

Gisteravond is tijdens de jaarlijkse GaultMillau Awards de winnaar Duurzaam Restaurant 2014 bekend gemaakt. Herberg de Kop van 't Land in Dordrecht is de terechte winnaar van deze prijs waarmee Stichting Varkens in Nood en GaultMillau de gastronomie in Nederland duurzamer en diervriendelijker willen maken.

Herberg de Kop van 't Land is een compleet vegetarisch restaurant gelegen in Dordrecht aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch. De gerechten zijn van hoge kwaliteit en de Bourgondische vegetariers kunnen hier dan ook hun hart ophalen.  

Lekker eten en respect voor dier en milieu hoeven elkaar namelijk niet te bijten. Varkens in Nood is daarom in 2010 een samenwerking aangegaan met restaurantgids GaultMillau om zo dierenwelzijn en duurzaamheid op de agenda te zetten. Met deze prijs en de duurzaamheidsbeoordeling in de gids, zet Varkens in Nood zich nu al voor het vierde jaar in om de gastronomie in Nederland duurzamer en diervriendelijker te maken. 

Restaurant Sonoy werd in 2010 uitgeroepen tot het meest duurzame restaurant van Nederland. In 2011 en 2012 werd de award uitgereikt aan respectievelijk restaurant De Kas in Amsterdam en Droste’s in Tubbergen. Dit jaar heeft Varkens in Nood de prijs uitgereikt aan Herberg de Kop van 't Land tijdens de ceremonie in de RAI in Amsterdam.