Sluit slachthuis Gosschalk

Gesloten

Sluit slachthuis Gosschalk

Update: Na een sluiting van bijna twee maanden naar aanleiding van onze campagne, mag slachthuis Gosschalk weer dieren slachten. De werkzaamheden mogen hervat worden onder strenge voorwaarden van de NVWA: de slachtsnelheid moet omlaag, het cameratoezicht wordt uitgebreid en er komt een extra toezichthouder van de NVWA.

Na het zien van de undercoverbeelden gaat de Tweede Kamer binnenkort in debat met minister Schouten over de structurele misstanden in slachthuizen. Dit is hét moment om strengere maatregelen te eisen: teken de petitie voor verplicht onafhankelijk cameratoezicht!

Een onderzoeker van Varkens in Nood werkte een maand lang undercover in slachthuis Gosschalk en filmde daar afschuwelijke mishandelingen. In dit slachthuis in Epe worden dagelijks tot wel duizenden varkens en honderden koeien geslacht. Dieren worden hard geschopt en geslagen, weggesleept aan hun oren en zelfs opgejaagd met stroomschokken op hun genitaliën. Varkens in Nood doet aangifte van dierenmishandeling en start een petitie om dit slachthuis per direct te sluiten. De minister moet snel ingrijpen om verdere overtredingen te voorkomen.

Structurele dierenmishandeling

De voortdurende overtredingen zijn een gevolg van een volledig verziekte en afgestompte bedrijfscultuur waarin het mishandelen van dieren tot de alledaagse werkzaamheden behoort. Onze onderzoeker werd al snel door zijn nieuwe collega’s aangespoord om harder te slaan bij het opdrijven van de angstige dieren. 

Ernstig dierenleed ondanks cameratoezicht en inspecties NVWA

Ook werd hij bij het inwerken gewaarschuwd voor het cameratoezicht en gewezen op de dode hoeken die buiten het bereik vallen van die camera’s. Het toezicht door de NVWA blijkt eveneens een wassen neus. Medewerkers waarschuwen elkaar als de inspecteur in de buurt is en laten het weten wanneer deze weer is vertrokken.

Dit horrorslachthuis moet sluiten!

Onze undercoverbeelden maken pijnlijk duidelijk dat de afschuwelijke mishandelingen in dit slachthuis geen incidenten zijn. Ze zijn een rechtstreeks gevolg van falend toezicht en een extreem dieronvriendelijke bedrijfscultuur. De eigenaren van het slachthuis zijn volledig verantwoordelijk voor dit dagelijkse dierenleed, daarom doen wij aangifte tegen hen wegens mishandeling. 

Daarnaast roepen we minister Schouten van LNV op om slachthuis Gosschalk per direct te sluiten. Teken jij vandaag nog de petitie om zo snel mogelijk een einde te maken aan deze mishandelingen?

Teken de petitie en sluit slachthuis Gosschalk!

Video

In de media

| RTL-Nieuws.nl | Omstreden slachthuis Gosschalk mag weer open
| PartijvoordeDieren.nl | Opnieuw beelden van misstanden in slacht­huizen

Ja, slachthuis Gosschalk moet per direct worden gesloten!

De structurele mishandeling van duizenden dieren moet stoppen. Ik roep minister Schouten op in actie te komen en dit slachthuis per direct te sluiten.

Deze campagne is afgelopen
Meer doen voor de varkens?
Doneer nu!
Gesloten

Samen naar 50.000 handtekeningen!

40.746
Deel deze campagne