Niet normaal: varkens mishandeld met stroomstoten

Op weg naar de slacht krijgen varkens pijnlijke stroomstoten, zo blijkt uit undercoverbeelden van Varkens in Nood. De dieren worden te pas en te onpas voortgedreven met tasers. Ze krijsen het uit van de pijn en proberen wanhopig om de elektrische schokken te ontwijken. Deze mishandeling moet stoppen! Varkens in Nood start een petitie tegen het gebruik van stroomstootwapens op dieren. 

Opjagen met pijnlijke schokken

Alle varkens in de vee-industrie worden op een gegeven moment van hun stal naar het slachthuis vervoerd. Eerst worden ze opgejaagd naar een vrachtwagen. Bij het slachthuis aangekomen moeten de varkens vanuit de wagen naar de ruimte lopen waar ze gedood zullen worden. Met tasers dwingen de transport- en slachthuismedewerkers de varkens om zo snel mogelijk te lopen. Want ieder dier zal proberen weg te rennen van een pijnlijke schok.

Regels worden overtreden

Het is in Nederland toegestaan om tasers te gebruiken bij het vervoeren en slachten van varkens. Hier zitten wel voorwaarden aan: zo mag een taser alleen gebruikt worden op de achterpoten van een volwassen dier dat weigert te lopen. Ook moet het dier genoeg ruimte voor zich hebben om door te lopen. Onze undercoverbeelden laten zien dat deze regels steeds worden overtreden. Varkens krijgen schokken op hun gezicht en rug. Ook worden tasers lukraak gebruikt op varkens die best willen lopen, maar geen kant op kunnen.

Teken voor een verbod!

Het gebruik van stroomstootwapens lijkt in de vee-industrie de normaalste zaak van de wereld. Regels voor het gebruik van elektrische schokken worden volledig genegeerd. Varkens in Nood wil dat het gebruik van tasers op levende dieren helemáál wordt verboden. Want zelfs als tasers volgens de regels worden gebruikt, dan nog is er dierenleed. Elektrische schokken doen altijd pijn. De enige oplossing is een verbod.

Wil jij ook een einde aan het gebruik van stroomstootwapens op levende dieren? Teken nu de petitie voor een verbod!

Sanne Roelofs

Als bioloog voerde ik vijf jaar lang wetenschappelijk onderzoek uit naar het gedrag en welzijn van varkens in de intensieve varkenshouderij. Dit werk bracht me oog in oog met het dierenleed dat zich op varkensbedrijven afspeelt. Varkens worden behandeld als producten en niet als de slimme, nieuwsgierige levende wezens die ze zijn. Dit wil ik veranderen. Bij Varkens in Nood zet ik me daarom in voor de miljoenen varkens in de Nederlandse vleesindustrie.