Het percentage varkensvlees met het Beter Leven keurmerk blijft in het diepvriesschap beperkt tot een schamele 3%. Dit percentage is een stuk lager dan het aanbod van dit keurmerk bij andere varkensvleesproducten. Het aandeel Beter Leven keurmerk bij houdbare producten is wel sterk toegenomen: bijna 50% van die producten heeft tenminste 1 ster, een jaar geleden was dit nog 27%. Bij vleeswaren is dit percentage eind 2018 gestegen tot 65%. De stijging is er bij het verse vlees wel uit, daar blijft het percentage hangen op 80%.
Voornaamste conclusies Varkensvleesmonitor december 2018
- Diepvries varkensvlees met keurmerk is nog altijd een zeldzaamheid.
- Albert Heijn blijft de onbetwiste kampioen keurmerken: 95% van het verse varkensvlees heeft een keurmerk.
- Hekkensluiter is Jan Linders, met slechts 42% Beter Leven keurmerk op het gehele assortiment.
- PLUS stijgt sterk bij het vers vlees: van 63% naar 81%. Ook het aanbod van keurmerken bij houdbare producten stijgt bij PLUS: van 46% naar 62%. Op de algemene ranglijst klimt Plus van plaats 12 in juni 2018 naar plaats 6 in december 2018.
Lees hier het gehele rapport 'Varkensvleesmonitor december 2018'.